вівторок, 12 серпня 2008 07:10

Почався сезон полювання

Сезон полювання на пернату дичину в Україні розпочався в суботу. На качок, гусей, лиску, куликів, голубів він триватиме до 22 листопада, на перепілок — до 1 листопада, на фазана — з 1 жовтня по 22 листопада.

— До сезону мисливцеві треба приготувати карту мисливських угідь, одноразовий або сезонний дозвіл на полювання, змінити контрольну картку, де записують кількість здобичі. А також мати мисливський квиток та дозвіл на зберігання зброї, — каже Олександр Ткачук, 47 років, із екологічної інспекції Волинської області.

Денна норма відстрілу дичини не має перевищувати 3 гуски та фазани, 5 качок, 7 лисок, 10 куликів та 15 голубів і перепілок. За "зайву" дичину мисливця можуть оштрафувати на 85–136 грн.

— Торік тільки на відкритті полювання застрелили трьох чоловік і вісьмох поранили, — кажуть в державному комітеті лісового господарства. — А взагалі під час полювання торік загинуло 11 мисливців і 17 поранили.

Зараз ви читаєте новину «Почався сезон полювання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі