четвер, 22 березня 2007 16:47

Почали продавати комп"ютерну гру "Сталкер"

Компанія "ДжіЕсСі Гейм Ворлд" комп"ютерну гру "Сталкер" розробляла шість років. Сьогодні вона офіційно надійшла в продаж у магазини. Із середи її можна було замовити через Інтернет. Диск там пропонують за 64 грн.

Гру назвали найочікуванішою на пострадянському просторі. Зацікавлює вона тим, що події розгортаються в зоні Чорнобильської АЕС.

— Ми розробили гру на тлі Чорнобиля, щоб нагадати людям про події 20-річної давнини, — каже Олег Яворський, 28 років, піар-директор компанії "ДжіЕсСі Гейм Ворлд".

Частини "Сталкера" можна переглянути на сайті. На вибір користувачу пропонується шість мов. Української серед них немає. Дивитися гру дозволяється лише особам, старшим 18 років.

На початку коротка історія. Мовляв, 1986 року вибухнув четвертий реактор на Чорнобильсій АЕС в Україні. Досі ніхто не знає, скільки загинуло людей. Радіація досягла навіть Швеції. Пожежа була такою масштабною, що її гасили 9 днів. Із гелікоптерів скинули 5 тис. т піску.

Гравець потрапляє у 30-кілометрову зону відчуження. Там він бореться за виживання поміж покинутих будівель та хащів. На шляху траплятимуться різні речі, які потрібно збирати. Вони додаватимуть сили чи інших властивостей.

В Україні виробники планують реалізувати 50 тис. екземплярів. У Росії — від 350–500 тис. Попередню розробку компанії — гру "Козаки" — у світі продали у кількості 5 млн екземплярів.

Зараз ви читаєте новину «Почали продавати комп"ютерну гру "Сталкер"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі