вівторок, 23 вересня 2008 07:10

Побудують Олімпійський центр

На території колишнього військового містечка в селі Гореничі під Києвом побудують Національний олімпійський центр. У ньому тренуватимуться спортсмени з усіх ігрових видів спорту.

Міністр у справах сім"ї, молоді та спорту Юрій Павленко каже, що уряд передав майновий комплекс міністерству.

На базі військового містечка зведуть ігрові поля та адміністративні будівлі. Також тут розміститься Національний антидопінговий центр.

— Ми вже кілька років просимо більші й кращі приміщення, — каже "ГПУ" директор Національного антидопінгового центру Іван Курліщук. — Нинішнє абсолютно не відповідає нормам. Треба 1500 квадратних метрів, а в нас 400. Кондиціонери не справляються. Тобто порушується технологічний процес.

Крім того, новий центр у Гореничах використовуватимуть під час проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Там розмістяться і тренуватимуться команди-учасниці. На будівництво Олімпійського центру в бюджет заклали 448,2 млн грн.

— Зараз проекту немає, — каже Микола Япченко з прес-служби Міністерства у справах сім"ї, молоді та спорту. — Але це все реально. Про конкретні строки говорити зарано.

Зараз ви читаєте новину «Побудують Олімпійський центр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі