Ексклюзиви
пʼятниця, 30 травня 2008 07:09

Пляжі в Криму очистили від нафти

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

75 із 309 пляжів відкрили для відпочивальників Криму. Решта розпочне працювати до 10 червня. Про це заявляють у санепідемстанції автономії.

— Море й узбережжя чисті навіть у Керчі та Феодосії, хоча вони розташовані найближче до місця катастрофи, Керченської протоки, — запевняє санітарний лікар Криму Марія Кров"якіна.

Через шторм у листопаді торік у Керченській протоці розламався навпіл російський танкер "Волгонефть-139". На ньому було 4 тис. т мазуту. Половина витекла в море. Відтоді рятувальники зібрали на берегах 6 тис. т нафти із піском і водоростями.

На кожному з відкритих пляжів, за словами Кров"якіної, є стелажі, туалети, медпункти, навіси, умивальники. Без цього пляж не відкривають. На "диких" дивляться, щоб не було смітників. Раз на два тижні кожен діючий пляж перевірятимуть.

— На багатьох пляжах немає кабінок, щоб переодягнутися. Або вони в такому стані, що назвати їх кабінками, язик не повертається. Я мовчу про душ, — ділиться в Інтернеті враженнями від минулорічного відпочинку в Криму Олег. — А ще я бачив на одному пляжі щось типу стічної канави. Вона мало помітна у спеку, але варто піти дощу, як весь бруд і пилюка ллється в море.

Зараз ви читаєте новину «Пляжі в Криму очистили від нафти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути