середа, 08 серпня 2007 07:08

Після жнив комбайнерів везуть відпочивати на Закарпаття

31-річний комбайнер Руслан Сайненко з села Юхимівка Шаргородського району на Вінниччині коштом господарства "Юхимівське" 5 днів відпочивав на Закарпатті. Його преміювали разом із 57 колегами.

— Добре було, побачили багато, — розповідає Сайненко. — Поверталися з екскурсії ввечері, поварша подає страви. Ще побалакаємо трохи й по воду підемо до джерела. Нажаримо потім шашликів, поїмо, посидимо. Горілки багато не пили, культурно відпочивали.

Господарство "Юхимівське" преміює працівників уже вдруге. Перший раз на те ж місце їздили сім років тому.

— Усі зернові зібрали, а буряк ще рано. То треба їхати, поки погода хороша, — пояснює 26-річний директор Олександр Кічмаренко. — На такій спеці в жнива пеклися. Це ж наші люди, вони у нас роблять. Потрібно, щоб і відпочивали гарно.

Комбайнери, трактористи, працівники зернотоку та бухгалтери жили поблизу села Поляна Свалявського району. За 7 тис. грн придбали нові намети на 4–6 місць. Табір розбили неподалік джерела лікувальної води "Поляна Квасова".

— Хоч і солонувата була, та пили всі. Додому понабирали навіть сусідам, — каже головний бухгалтер 45-річна Марія Соколюк. — Два мішки з півторалітровими пляшками загрузили в автобус.

— Нам на фермі закололи двох кабанчиків. М"ясо переробили. Везли копчені ковбаси. Рулети, сальцесони в каструльках залили смальцем, щоб не зіпсувалися, — пояснює кухар, 34-річна Марія Соєцька. — Взяли чимало картоплі, дві бочки горілки по 40 літрів кожна.

Проїзд та харчування обійшлися господарству в 20 тис. грн. Кожному видали по 50 грн на пиво. Щодня виїздили на екскурсії з гідом. Побували на гірському озері Синевир, у Мукачівському замку, в рибному господарстві, на солоних озерах у селі Солотвино.

Такі поїздки — рідкість, говорить начальник управління агропромислового розвитку Вінницької облдержадміністрації Анатолій Павліченко. Відпочивати їздять переважно начальники:

— Щоб майже всі робітники — то я такого не знаю. Он ще у господарстві "Радівське" Калинівського району працівників відправляють групами до санаторію Хмільника. Але то зимою.

Зараз ви читаєте новину «Після жнив комбайнерів везуть відпочивати на Закарпаття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі