вівторок, 15 вересня 2009 08:40

Після отруєння дітей школи Джанкоя закрили

Усі школи райцентру Джанкой у північно-східному Криму зачинено на карантин із 10 по 21 вересня.

Учнів відправили у вимушені канікули через епідемію дизентерії. Причиною інфекційного захворювання став кефір виробництва Генічеського молокозаводу, вважають епідеміологи.

— Позачергові канікули оголошено через погіршення санепідемстановища в місті. Вчора ми отримали указ управління освіти, терміново зібрали вчителів. Класні керівники після уроків розповіли учням, як уникнути кишкових захворювань. Сьогодні діти в школу вже не приходили, — російською розповідає "ГПУ" минулого четверга Олена Тетентьєва, 39 років, директор школи N4 Джанкоя. Додає, що діти мають відпрацювати пропущені уроки. Як саме це відбуватиметься, невідомо.

П"ятикласник цієї школи минулої середи занедужав на дизентерію.

— У хлопчика менший брат ходить у дитсадок, де масово похворіли на дизентерію. При чому, саме дошкільня не захворіло. Учора наш учень на уроки не приходив, почував себе погано. Контактів з іншими дітьми в нього не було. Зараз у школі працюють лише педагоги. А технічні працівники дезінфікують усі приміщення, — продовжує Олена Терентьєва.

З її слів, учні зраділи канікулам. Потім засмутилися, бо вчителі, аби не поширювати інфекцію, заборонили їм виїжджати з міста до бабусь і дідусів.

Із 3 по 5 вересня у Джанкої раптово захворіли 197 дошкільнят. Усі — вихованці дитсадків, віком від 2 до 7 років. Місцеві епідеміологи вважають, що масове захворювання сталося через вироблений із порушенням вимог кефір Генічеського молокозаводу.

Херсонська обласна і Джанкойська міжрайонна прокуратури порушили і розслідують кримінальні справи за фактом інфікування дітей.

Зараз ви читаєте новину «Після отруєння дітей школи Джанкоя закрили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі