пʼятниця, 20 липня 2007 07:00

Після фестивалю лишилася нова дорога

ФестиваЛь "Шешори-2007 — Подільські" в селі Воробіївка Немирівського району на Вінниччині обійшовся в мільйон гривень. З обласного бюджету виділили 300 тис., решта — кошти комунальних і державних структур.

Фестиваль тривав із 11 по 14 липня. Уперше його перенесли з селища Шешори на Івано-Франківщині.

— Найбільше пощастило з дорогою, яка була в жахливому стані, — розповідає голова Воробіївки Віталій Яремко, 46 років. — Раніше сюди вела ґрунтовка зі щебенем, а в селі була колія в землі. То за 900 тисяч гривень зробили освітлену трасу від шосе та провели її через село. Півтора кілометра капітального ремонту. Ще на півтора зарівняли ями.

Із двохсот хат гостей приймали шістдесят. Решта господарів або не захотіли, або не мали достатніх умов. Селяни брали 50 грн за день перебування з триразовим харчуванням. Більшість приїжджих жили в наметах, у таборі на березі Бугу.

— Це була безнадійно депресивна територія. А землі тут майже заповідні, — каже голова Немирівської райради Валерій Каричинський, 49 років. — Місцину називають подільською Швейцарією. Варто тут зробити ландшафтний парк.

Воробіївку вважають одним із найбідніших сіл у районі.

Зараз ви читаєте новину «Після фестивалю лишилася нова дорога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі