середа, 28 травня 2008 07:06

Пілот розбився під час останнього вильоту

26 травня під Славгородом Краснопільського району на Сумщині розбився одномісний літак Z-37. Його пілот 41-річний Володимир Борзеловський обробляв гербіцидами забур"янені поля.

Виліт мав бути останнім у сезоні. Володимир зателефонував до Харкова дружині й 11-річній доньці, сказав: скоро буде вдома.

Він працював для агрофірми "Славгород". Літак чеського виробництва належав харківському підприємству "Схід". На аеродромі, розташованому за 2 км од поля, в баки літака залили 850 л пального, а на борт завантажили 21 кг отрутохімікатів. Та на підльоті до поля Z-37 зачепив верхівки дерев на лісосмузі, й упав.

За словами очевидців, після падіння пілот був ще живим.

— Ми відразу побігли до місця падіння літака і спробували відстібнути ремені, якими льотчик був припнутий до сидіння, — розповідає місцевий житель Іван Курочка, 40 років. — Та зробити це швидко не вийшло. Через мить літак спалахнув, і тільки-но ми від нього встигли відбігти — вибухнув.

На підприємстві "Славгород" кажуть: пілот мав майже 20-річний стаж льотної практики і тривалий час працював у районі.

Рятувальники припускають, що літак, можливо, впав після потрапляння в повітряну яму. Вона могла виникнути над глибоким яром неподалік лісосмуги. Різко впавши донизу, судно не встигло набрати висоту.

Зараз ви читаєте новину «Пілот розбився під час останнього вильоту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі