середа, 17 грудня 2008 18:25

Підземний ринок горів у Рівному

Автор: фото: Олена ВЛАСОВА
  Підземний перехід, у якому розташований наполовину згорілий ринок Галицький
Підземний перехід, у якому розташований наполовину згорілий ринок Галицький

П"ять торгових кіосків вигоріли дощенту на ринку "Галицький". Він розташований у підземному переході на розі вул. Степана Бандери та Данила Галицького в місті Рівне.

Уночі 16 грудня в переході чергував охоронець. Близько четвертої ранку чоловік почув запах горілого і тріскіт в одному з кіосків.

— Він схопив вогнегасник і спробував загасити вогонь. Але не зміг, злякався і втік звідти, — розповідає підполковник Богдан Мамчур з обласного управління Міністерства з питань надзвичайних ситуацій. — Можливо, у чоловіка не працював мобільний телефон і він не міг викликати допомогу.

Рятувальників повідомили таксисти служби "056", які стоять біля кафе неподалік ринку "Галицький". Вони помітили, що з переходу вириваються клуби диму.

Три пожежні машини загасили вогонь за годину. Однак у переході згоріли п"ять кіосків — із цукерками, взуттям, офісною технікою, компакт-дисками та телефонами.

Але з десяток кіосків пожежникам удалося врятувати.

— Добре, хоч не спалахнув відділ косметики. Тоді могли вибухнути парфуми, — додає Богдан Мамчур. — У підземному переході сильний протяг. Звідси й стрімке поширення вогню.

Ймовірною причиною пожежі може бути несправна електрична проводка чи прилад в одному з кіосків. Наприклад, холодильник. Перевантаження мережі міг викликати також нагрівач для охоронців, додають пожежники.

Остаточні висновки експерти нададуть за 10 днів.

Перехід тимчасово закритий для перехожих. Підприємці підраховують збитки, розбирають рештки краму та розчищають кіоски від сажі й сміття.

Зараз ви читаєте новину «Підземний ринок горів у Рівному». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі