четвер, 15 травня 2008 07:09

Підземних "трамбувальників" відпустили до осені

Пасажири київського метрополітену помітили, що віднедавна на платформах зникли "трамбувальники".

Так у столиці називають чоловіків у яскраво-помаранчевих жилетах. У години пік ці працівники допомагали пасажирам зайти до переповнених вагонів — заштовхували, щоб двері закривалися.

— У столиці розпочався сезон відпусток. Народу поменшало, а кількість потягів у метро з квітня збільшилася, — пояснює "ГПУ" Надія Шумак, прес-секретар Київського метрополітену. — Та й люди познімали теплий одяг, який займає більше місця. Їм стало легше проштовхнутися у транспорт. "Трамбувальники" повернуться на робочі місця восени.

У столичній підземці "трамбувальники" з"явилися у грудні 2007-го. Більшість із них працюють у службах електропостачання, сигналізації та зв"язку метрополітену. За роботу отримують доплату та додаткові дні до відпустки. Щодня "трамбувальникам" проводили інструктаж. Розповідали, як спілкуватися з пасажирами та як заштовхувати їх у транспорт.

Щодоби Київський метрополітен перевозить 2,2 млн осіб.

Зараз ви читаєте новину «Підземних "трамбувальників" відпустили до осені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі