четвер, 03 грудня 2020 06:25

Підприємці працюватимуть без касових апаратів

Верховна Рада відтермінувала обов'язкове використання касових апаратів дрібними компаніями та підприємцями до 1 січня 2022 року.

— Для економіки запровадження апаратів необхідне, бо маємо забагато тіньових коштів. Але все недосконало продумано, — говорить економіст 54-річний Борис Кушнірук. — Якщо їх масово впроваджувати, система ляже. Вона вже висне. Недоречно вимагати апарати в закладах із малим оборотом. Мають бути в магазинах одягу, побутової техніки.

До рішення парламенту ­підприємці кілька разів мітингували.

— Протестують, бо звикли крутити грошима на свій розсуд: щось задекларував, а щось — приховав, — додає Кушнірук. — Недовіряють нашій податковій. Розуміють, що з апаратами будуть постійні перевірки.

За ухваленим торік законом, касові апарати мали встановити всі ФОПи з 1 січня 2021-го, крім платників єдиного податку першої групи, які торгують за готівку на ринках. Як альтернативу для підприємців розробили додаток для смартфонів — "Програмні реєстратори розрахункових операцій". Дозволяє контролювати обіг коштів.

Зараз ви читаєте новину «Підприємці працюватимуть без касових апаратів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі