четвер, 27 березня 2008 07:05

Підняли два тіла із затонулого судна

У вівторок ввечері в Гонконзькій протоці з затонулого українського судна "Нафтогаз-67" підняли на поверхню два тіла. Першого моряка знайшли біля дверей машинного відділення. Другий лежав неподалік.

— Гонконгівська влада взагалі нікого не підпускає до них, — каже начальник управління технічним флотом "Чорноморнафтогаз" Євгеній Обухов. — Вони ці тіла підняли, відразу в поліетиленові мішки — і в морг. Наші члени комісії намагалися продертися туди, але поліція не пустила. Кажуть, щоб не було витоку інформації.

За словами Євгенія Обухова, моряки, яких врятували, до України прилетять, щойно закінчиться слідство. Поліція намагається відтворити хронологію подій.

— Керівництво морської адміністрації Гонконгу прийняло рішення не розголошувати прізвища піднятих на поверхню моряків, — повідомляють у прес-службі Мінтрансу. — На місці аварії продовжуються пошукові роботи. Занурення водолазів залежить від часу припливів та відпливів.

— Є надія, що вони залишаться живі, оскільки це судно має добрі морехідні якості, — пояснює Євгеній Обухов. — Воно розділене водонепроникними перегородками. Якщо двері зачиняються, то у відсіки вода не потрапить. Але інша справа в кисні. Його максимум може вистачити на півдоби.

Китайський суховантаж "Яохай" зіткнувся з українським судном "Нафтогаз-67" у Південно-Китайському морі 22 березня.

Зараз ви читаєте новину «Підняли два тіла із затонулого судна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі