понеділок, 06 серпня 2007 07:00

Під Ожидовом спалахували кристали фосфору

На рекультивованій ділянці ґрунту на місці аварії потягу неподалік села Ожидів Буського району Львівської області минулого тижня час од часу спалахували кристалізовані залишки фосфору.

В обласному управлінні МНС кажуть, що на ураженій території залишилися частинки фосфору завбільшки з дрібну монету. При виконанні рекультиваційних робіт вони контактують з повітрям і загоряються.

— От розсипте відро піску на паркеті — всі кристалики і порошинки не зберете навіть пилососом, — пояснює Павло Василенко з прес-служби МНС. — Так і з кристалами фосфору. Вони займаються й за 25–20 секунд вигорають, шкоди навколишньому середовищу на завдають. Такі поодинокі випадки траплялися цього тижня. Але від четверга спалахів не зафіксовано.

Зону фосфорної аварії безперервно моніторять працівники лабораторій санепідемстанції та обласного управління екології. За їхніми даними, гранично допустима концентрація шкідливих речовин у ґрунті, воді та повітрі не перевищує норми.

Зараз ви читаєте новину «Під Ожидовом спалахували кристали фосфору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі