вівторок, 15 квітня 2008 07:12

Під Новобогданівкою знову стався вибух

Троє піротехніків постраждали у п"ятницю внаслідок вибуху на базі боєприпасів поблизу села Новобогданівка Мелітопольського району на Запоріжжі.

— Вибухнуло, коли розвантажували ящики з боєприпасами. Зірвалася одна з цинкових коробок. Осколки, які відлетіли, поранили піротехніків, — пояснюють у прес-службі Міністерства з надзвичайних ситуацій.

Двоє з постраждалих, Володимир Бондарчук і Юрій Хомишок, перебувають у реанімації Мелітопольської райлікарні. Осколки поранили їм лівий бік, ноги та руки. Хомишкові кілька осколків потрапили в очі. Лікарі їх дістали, тому загрози для зору немає. Невдовзі чоловіків переведуть в інше відділення. Третій піротехнік у хірургії.

На початку 2008-го міністр із надзвичайних ситуацій Володимир Шандра, 45 років, заявив, що до кінця року на базі знищать усі снаряди. За підрахунками МНС, там знаходиться близько 8200 т боєприпасів. Артилерійську базу планують перекопати, щоб боєприпасів не залишилося взагалі. Зараз у Новобогданівці ліквідовують розкидані по території снаряди.

2004–2006-го років на базі сталося кілька серйозних вибухів. У травні 2004-го через них загинуло п"ятеро людей.

Зараз ви читаєте новину «Під Новобогданівкою знову стався вибух». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі