субота, 26 квітня 2008 07:10

Під Черкасами затонула баржа

У ніч на 23 квітня під час шторму на Дніпрі поблизу Черкас зіткнулися дві баржі. Через велику пробоїну в кормі одна затонула, другу відбуксирували до Черкаського вантажного порту.

До рятувальників звернулися жителі дачного кооперативу "Дніпро", що знаходиться поряд із селом Червона Слобода під Черкасами. Люди казали, що бачать на фарватері кілька суден, із яких виливається мазут.

Дві баржі та буксир "Інгулець" із вантажем залізобетонних плит направлялися уверх  Дніпром із Власівського заводу залізобетонних конструкцій Кіровоградщини до пристані Козаровичі Київської області. Погодні умови погіршилися, тому вирішили стати на якірну стоянку. Через двометрові хвилі судна кілька разів ударилися.

Затонула баржа лежить на глибині 3 м. Унаслідок аварії ніхто не загинув. Питання про підйом на поверхню судна та 589 т вантажу вирішуватиме судновласник.

Державна екологічна інспекція області взяла проби води на наявність мастил. Забруднення навколишнього середовища не виявили.

Зараз ви читаєте новину «Під Черкасами затонула баржа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі