понеділок, 08 грудня 2008 18:07

Першу ковзанку відкрили у Хмельницькому

Автор: фото: Михайло ПЕРКОВ
  5-річна Аліна Януш уперше стала на ковзани на новому льодовому майданчику в Хмельницькому. Аби не впасти, дівчинка тримається за руки батька Станіслава
5-річна Аліна Януш уперше стала на ковзани на новому льодовому майданчику в Хмельницькому. Аби не впасти, дівчинка тримається за руки батька Станіслава

6 грудня в Хмельницькому відкрили першу міську ковзанку. Суботнього ранку на відкриття прийшли подивитися кілька сотень городян. Але на лід потрапити змогли не всі.

Коли на майданчик увійшли приблизно сто осіб, охорона зачинила двері.

— Нещодавно ми відкрили майданчики зі штучним покриттям для футболу, — розповідає мер Хмельницького Сергій Мельник. — А це перший крок по будівництву льодових майданчиків. Каток може працювати при плюсовій температурі, до 15 градусів. Тобто діятиме він із жовтня по квітень-травень. Тут зроблені борти, тож можна навіть у хокей грати.

На відкритті роздали 36 безкоштовних абонементів для дітей із багатодітних сімей.

Станіслав Януш, 35 років, прийшов на каток із донькою. 5-річна Аліна стала на ковзани вперше. Аби не впасти, тримала батька за руку.

— У мене три сини й три доньки, — розповідає Станіслав Януш. — Їм від 3 до 14 років. Нещодавно подзвонили з управління молоді та спорту й сказали, що нам видали безкоштовний абонемент. Він не фіксований. Тобто діти можуть ходити кататися по черзі.

Ковзанку будували майже рік.

— У нас є снігоприбиральна машина, тож можна кататися і в сніг, і в дощ. 800 квадратних метрів майданчика одночасно може вмістити 110 чоловік. Однак більш ніж 70 не запускатимемо. Каток обслуговуватимуть восьмеро працівників. Ціна подібного проекту — близько 600 тисяч євро, розповідає інвестор Андрій Мазуренко 46 років.

Година катання коштує 25 грн. Сюди ж входить ціна прокату ковзанів. Інвестори стверджують, що в них найнижчі ціни по Україні.

Першим на лід вийшов 11-річний Максим Михайлов. Проїхав кілька кіл і впав.

— Та ні, не вдарився я, — каже Максим. — Перший раз на коньки став минулого року. Тоді відпочивали з батьками в Карпатах. Буду сюди приходити. А літом я катаюся на роликах.

У Хмельницькому вже почали будувати і критий льодовий каток.

Зараз ви читаєте новину «Першу ковзанку відкрили у Хмельницькому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі