середа, 31 березня 2010 08:49

Переповнений автобус врізався у сміттєвоз

Автор: фото: Юлія ПИЛИПЧУК
  Понівечений КамАЗ на вулиці Островського у Вінниці. На асфальт витекло машинне масло. Автобус уже відтягли з місця аварії
Понівечений КамАЗ на вулиці Островського у Вінниці. На асфальт витекло машинне масло. Автобус уже відтягли з місця аварії

30 березня о 6.30 до Вінницької лікарні швидкої допомоги з тяжкими травмами потрапили 30 людей. Вони їхали рейсовим автобусом Сокиринці — Вінниця. На перехресті той зіткнувся зі сміттєвозом. 80-річна пасажирка померла в реанімації.

— Горе яке! До кінцевої зупинки залишалося метрів 200, — зітхає 50-річний Василь Коломієць із села Сокиринці Вінницького району.

У салоні ПАЗа їхали близько 50 осіб із сумками. Автобус має 34 сидячих та 12 стоячих місць.

— У селі всі одне одного перепитують, чи серед постраждалих немає їхніх родичів, — продовжує Коломієць. — То була перша ходка автобуса, люди везли на базар у Вінницю молоко, картошку. В Сокиринцях більшість живе з того, що продадуть. Село ж за 20 кілометрів від обласного центру. З тим водієм я їздив кілька разів. Ніхто на нього за погану їзду не скаржився.

— Прокинувся від вою сирен, — розповідає вінничанин 34-річний Олександр із будинку N81 по вул. Островського. Аварія сталася неподалік. — Бачу, в моєму заборі автобус застряв. "Швидких" понаїхало, людей з бусу дістають. У минуту завезли всіх у лікарню.

— Більшість у реанімації з черепно-мозковими травмами, — каже завідувач травмпункту Антоніна Галіуліна. — У решти забої живота, переломи кісток таза, кінцівок, ребер. Усі у важкому стані. Дітей, слава Богу, не було.

Вісьмох потерпілих відправили додому. У шофера автобуса переломи пальців рук та ніг, забій грудної клітки, черепно-мозкова травма. Його прізвища не розголошують. Відомо, що він вінничанин, працює у приватному міському автопідприємстві.

Прокинувся від вою сирен. Бачу, в моєму заборі автобус застряв

Водій сміттєвоза 32-річний Олександр — із комунального підприємства "ЕкоВін".  Їхав до мікрорайону Тяжилів по сміття. Він не постраждав. На підприємстві працює чотири роки. Жодного разу не порушував правил дорожнього руху. Після зіткнення машина ремонту не підлягає.

Через аварію рух транспорту перекрили на 2 год. Близько 10.00 із перехрестя трактором відтягнули КамАЗ та ПАЗ. Дорогу мили, бо зі сміттєвоза витекло машинне масло. На тротуарі серед битого скла — картопля, пляшка молока та упаковки від медичних бинтів.

За попередніми даними, в аварії винен водій ПАЗа. Виїхав на перехрестя, коли по головній дорозі рухався КамАЗ.

Зараз ви читаєте новину «Переповнений автобус врізався у сміттєвоз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі