вівторок, 12 червня 2018 06:36

Переможець "Коронації слова" отримав 20 тисяч гривень

Автор: ТАРАС ПОДОЛЯН
  Члени журі літературного конкурсу ”Коронація слова” чекають оголошення результатів. 7 червня. Другий рік поспіль перемагає історичний роман
Члени журі літературного конкурсу ”Коронація слова” чекають оголошення результатів. 7 червня. Другий рік поспіль перемагає історичний роман

61-річний Володимир Ворона з райцентру Короп на Чернігівщині переміг у літературному конкурсі "Коронація слова". Отримав 20 тис. грн.

Володимир — інженер-будівельник на пенсії. Дія його історичного роману "Відступник" відбувається в Х ст. на Сіверщині, тепер — Чернігівська область. Головний герой повертається на батьківщину з 25-річного полону.

— Другий рік у "Коронації слова" перемагає історичний роман, — розповідає член журі 53-річний Віктор Разживін. — Це свідчить про високу якість твору. Зазвичай журі не нагороджує один жанр кілька разів поспіль. Бо це провокує наслідування.

Торік першу премію отримав Віктор Вальд за роман "Останній бій Урус-шайтана".

— Володимиру Вороні вдалося поєднати історичний матеріал та яскраву інтерпретацію, — каже Разживін. — Він висвітлює невідомі факти минулого Сіверщини. Історію походження українців вплітає в розповідь про непересічного героя. Будучи далеко від батьківщини, він став знаним воїном. Мріє повернутися. Водночас боїться, що рідна земля стала йому чужою. Повертаючись, не може збагнути, хто він тепер.

Другою премією "Коронації слова" в 5 тис. грн нагородили роман "Східний синдром" харків'янки Юлії Ілюхи. 3 тис. грн за третє місце одержав Василь Тибеля з Рівного за гостросюжетний роман "Бурштин".

Конкурс "Коронація слова" проводять 18 років.

Зараз ви читаєте новину «Переможець "Коронації слова" отримав 20 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі