Ексклюзиви
четвер, 30 грудня 2010 08:00

Перед Новим роком кролів купують більше

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Чоловік купує кота на Куренівському зооринку столиці 28 грудня
Чоловік купує кота на Куренівському зооринку столиці 28 грудня

"Підходьте, вибирайте кошенят. Шотландські висловухі, розумні, спокійні, у їжі невибагливі", — Ірина Дмитрівна, 60 років, на столичному Куренівському зооринку у вівторок зранку продає кошенят. 3-місячне коштує 1000 грн.

Тварини сплять у скляному акваріумі. Жінка не дозволяє брати на руки, бо надворі падає сніг. За півгодини до неї не підходить жоден покупець.

— Люди зараз в такій жопі сидять, що тварини їх явно не хвилюють. Думала, хоч трошки більше кошенят продаватиму під Новий рік, все-таки рік Кота й Кролика. Та де там, — продовжує. — Людям легше кроля купити, він на стіл не полізе, сидітеме собі в клітці. З кішкою мороки більше. Раніше страшною "собачницею" була, котів на дух не переносила. А то прийшла на наш ринок за кормом. Дивлюся — сидить біля воріт кошеня, худе, голодне, м'явчить. Усе — не можу, моє. Забрала додому й понеслось. Уже більше 10 років котами займаюся.

Біля прилавків із кроликами — черга. Продавець, 40-річна Анастасія Федорівна, продає другого кролика за день. Вони коштують від 200 грн.

— Кролик, клітка, корм плюс сіно та тирса виходить 385 гривень. Ой, ще ж крейда — їм кальцій потрібен. Це ще 20 гривень. Скину вам п'ятірку вже, щоб кругла сума була, — показує калькулятор 20-річному Костянтину. Він купує новорічний подарунок своїй 19-річній дівчині Олені. Вона стоїть поруч. Вибирати кролика самостійно хлопцю не дозволила.

— Раніше п'ять-сім кроликів за тиждень продавала, а тепер за день стільки купують, — розказує Анастасія Федорівна. — Кролики в дім удачу приносять. Кожному своєму покупцеві даю роздруківку, де чітко написано, як треба доглядати за твариною, чим годувати. Свій номер телефону на випадок, якщо щось незрозуміло буде. Найчастіше хлопці дівчатам у подарунок купують. Прибігають: "Дайте мені будь-якого кроля, все, що йому треба і швидко".

Зараз ви читаєте новину «Перед Новим роком кролів купують більше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути