четвер, 14 квітня 2022 00:45

Пенсіонерам-переселенцям доплачуватимуть по дві тисячі гривень

В Україні пенсіонери, які через війну переїхали в інші регіони, можуть додатково отримати 2 тис. Допомогу виплачуватимуть щомісячно.

— Кілька тисяч гривень може отримати не лише пенсіонер, а й кожен вимушений переселенець в Україні, — каже прем'єр-міністр Денис Шмигаль, 46 років. — 3 тисячі гривень виплатять на кожну дитину, яка через війну переїхала в безпечний регіон. Гроші перераховуватимуть на банківську карту через додаток "Дія". Їх надаватимуть кожного місяця під час воєнного стану і ще один — після його завершення.

Право на виплату мають українці, які перебралися з тимчасово окупованої території Криму та областей, де тривають активні бойові дії — Волинської, Донецької, Житомирської, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Харківської, Херсонської та Чернігівської.

— У людей, які прибули із зони бойових дій, перевіряємо паспорт та ідентифікаційний код. Після цього реєструємо як переміщених осіб, — говорить директор департаменту соціальної політики у Вінниці 51-річна Валентина Войткова.

— Прихистили більш як 700 сімей. Довідку про офіційний статус внутрішньо переміщеної особи необхідно оформляти в офісах соціального спрямування, ЦНАПах, у представників місцевої влади. Також її можна отримувати в "Дії". Це зручніше, бо не треба нікуди йти.

Від початку війни внутрішніми переселенцями стали понад 7 млн українців. Переважно селяться в західних, Черкаській і Вінницькій областях. Більш як 4,4 млн осіб виїхали за кордон. Частіше обирають Польщу, Чехію, Молдову, Німеччину.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонерам-переселенцям доплачуватимуть по дві тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі