субота, 01 березня 2008 07:09

Павло Шапаренко ребальзамував тіло Пирогова

22 лютого помер професор кафедри анатомії Вінницького медуніверситету ім. Пирогова 76-річний Павло Шапаренко.

— Він випустив підручник українською мовою з анатомії людини для студентів, — говорить один із його учнів, начальник обласного патологоанатомічного бюро 56-річний Михайло Музика. — У ньому використав український стандарт міжнародної анатомічної номенклатури. Цього раніше не було в інших книгах.

Павло Пилипович народився в сім"ї колгоспників на Сумщині. Так захопився  медициною, що до Вінницького медінституту взяли без екзаменів.

Особливу увагу Павло Шапаренко приділяв музею Миколи Пирогова.

— Він брав участь у ребальзамації хірурга, — каже головний зберігач тіла Зінаїда Мартинова. — Це було 1979 року, коли тодішній міністр охорони здоров"я Борис Петровський запропонував проводити ребальзамацію Пирогова разом із Леніним.

У Павла Шапаренка залишилася дружина Віра Павлівна. Вона працює лікарем нетрадиційної медицини в поліклініці обласної лікарні ім. Пирогова. Кілька років тому сусід зарубав їхнього єдиного сина Георгія.

Зараз ви читаєте новину «Павло Шапаренко ребальзамував тіло Пирогова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі