вівторок, 30 липня 2013 05:00

Павліченки поранилися під час убивства

Додаткова судово-медична експертиза підтвердила, що 47-річний Дмитро та 20-річний Сергій Павліченки травмувалися під час убивства судді Сергія Зубкова 21 березня 2011-го. Результати оголосили 23 липня цього року на засіданні Апеляційного суду Києва.

У Дмитра Олександровича була поранена рука. Він пояснював, що порізався склом, коли його затримували. Сергій мав ушкодження коліна. Запевняв, що напередодні впав на асфальт зі склом. Проте експерт Давид Валіахметов стверджує, що травми були завдані ріжучим предметом. І вони не могли виникнути в інший час та за обставин, про які говорять Павліченки. Висновки спеціаліст надав, спираючись на матеріали, зібрані у процесі досудового слідства.

— Підсумки експертизи є необ'єктивними. Оскільки її проводив експерт, який брав участь у досудовому розслідуванні, й він проявив себе як упереджений фахівець. Крім цього, на перевірку так і не забрали засуджених і не пустили адвокатів, — розказує Тетяна Шевченко, захисник Павліченків.

Проходити додаткові огляди батько й син відмовилися, хоч і подавали клопотання про повторну експертизу, парирують представники прокуратури.

Судове слідство у справі завершене. 1 серпня розпочнуться дебати сторін.

Зараз ви читаєте новину «Павліченки поранилися під час убивства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі