четвер, 28 серпня 2008 07:15

Пасажирів у вишиванках возитимуть безплатно

Два дні 28 і 29 серпня жителі Тернополя з нагоди святкування Дня міста зможуть безкоштовно їздити в тролейбусах, автобусах та маршрутках. Для цього вони повинні одягнути вишиванки.

Рішення щодо безкоштовного проїзду в ці дні ухвалив виконком міської ради. Перевізники погодилися з ним.

— Із усіма перевізниками уклали меморандум. Вони погодилися два дні возити тернополян у національному строї власним коштом. Ці витрати не покриватимуть із бюджету, — пояснює 58-річний Степан Фронц, заступник начальника управління транспорту та зв"язку мерії. — Це добровільна акція. Усе ж таки, усюди є патріоти свого міста.

Спеціальних вивісок про вишиванки в салонах авто- та електротранспорту не буде. Штрафів за порушення угоди не передбачено.

— Є неофіційні важелі впливу на порушників. Наприклад, довго не випускати за порушення святкових умов у рейс, — продовжує чоловік. — Ми довго і  ретельно готуємося до свята. Тому переживати не треба. Карати не буде за що. Жаль тільки, що на суботу-неділю не вдалося домовитися із перевізниками про безкоштовний проїзд.

30–31 серпня в Тернополі пройде Всеукраїнський фестиваль "Цвіт вишиванки". Люди з усіх куточків міста зберуться на Співочому полі. Аби встановити рекорд України за кількістю зібраних у межах однієї території осіб, одягнутих у національне вбрання.

Зараз ви читаєте новину «Пасажирів у вишиванках возитимуть безплатно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі