субота, 08 вересня 2007 07:13

Пасажири на Хмельниччині погрожують попалити автобуси

Із автостанції N3 міста Хмельницького щодня здійснюється близько 800 маршрутів по області. Минулого вівторка без сполучення залишилися майже всі села Хмельницького району. Дістатися можна було лише у селище Чорний Острів, села Стуфчинці та Крачки. Було зірвано 192 рейси.

Майже сто перевізників району вимагають, щоб облдержадміністрація виплатила їм 3 млн грн на перевезення пільговиків.

— Що нам, пільговиків за гроші з власної кишені возити? — каже президент спілки автоперевізників Хмельницької області Микола Крутенчук, 43 роки. — За автобус кредит виплачую, мастило, запчастини поміняти треба. Пільговиків їздить 65%. Якщо заходить десятеро людей, за проїзд троє-четверо платять.

Перевізники хочуть укласти угоду, де б була чітко вказана кількість пільгових місць.

Порожні автобуси цілодобово стоять на станції. До них прилаштовані оформлені маркером плакати "Де наші гроші?", "Перевізників обманюють з 1999 року". Перевізники та водії чергують на станції з четвертої ранку до сьомої вечора.

— Не від нас залежить, виплатять гроші чи ні. Є бюджет, — обурюється начальник Хмельницького обласного управління промисловості транспорту і зв"язку Олександр Овчінніков, 58 років. — Цього року Хмельницькому району виплачено мільйон 284 тисячі гривень. Бюджетом передбачено 3 мільйони 59 тисяч гривень. Торік району заборгували 396 тисяч гривень. Нехай їдуть у Київ і під Кабінетом Міністрів страйкують.

Із "відрізаних" сіл люди днями до Хмельницького або не їдуть взагалі, або добираються попутками. Вкрай знервовані пасажири погрожували навіть попалити автобуси.

Перевізники кажуть, що страйкуватимуть, доки їм не повернуть борги. Цьогоріч вони це роблять уже втретє.

Зараз ви читаєте новину «Пасажири на Хмельниччині погрожують попалити автобуси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі