середа, 16 травня 2007 07:02

Партійні прапорці у лазні "Регіонів" роздають безкоштовно

Автор: фото: Олексій ЗАЦЕПІН
  Жителька Севастополя йде у міську лазню Партії регіонів. Година перебування там коштує 10 гривень
Жителька Севастополя йде у міську лазню Партії регіонів. Година перебування там коштує 10 гривень

У місті Севастополь працює одна лазня. Щодня її відвідують щонайменше 50 людей. Над входом до закладу намальований  логотип Партії регіонів. Остання погодилася, щоб заклад прикрасили її символікою.

На вхідних дверях висять розклеєні агітаційні листівки. Усередині лазня оформлена в синьо-білих кольорах. У вестибюлі розвішено великий прапор партії. Маленькі екземпляри відвідувачам роздають безкоштовно.

Однак пред"являти партійний квиток, аби помитися, не потрібно. Працівники на політичні погляди клієнтів не зважають. Кажуть: головне, щоб платили гроші.

Побудували лазню 40 років тому. У 1995-му через збитковість вона закрилася. П"ять наступних років не працювала.

Знову відкрив заклад 54-річний Семен Фінк, депутат районної ради та член міського осередку Партії регіонів. Скільки грошей уклав, не зізнається. У місті Фінк займається будівельним бізнесом.

— Одного разу йшов повз стару лазню. Захотілося, щоб вона знову працювала, — каже депутат. — Заклад належав Фонду держмайна. Я взяв його в оренду на умовах, що запущу за рік. Упорався за пів. Знаю, що до мене хтось уже намагався почати цю справу, однак у строки не вклався.

Новий власник вирішив обвішати лазню символікою Партії регіонів, щоб захистити свій бізнес.

— Тоді при владі були СДПУ(о), — ділиться він. — Працювати було неможливо — постійно підсилали податкові перевірки. Коли я вступив до Партії регіонів та прикрасив заклад у її кольори — стало легше.

Зараз у лазні є шість душових кабінок та дві сауни. Працює також загальна зала. Година перебування там обійдеться в 10 грн. За такий же час у сауні треба заплатити 50 грн. Пенсіонери та ветерани миються безкоштовно. Однак спочатку мають сходити з посвідченням в управління соцзахисту і взяти талон. Малозабезпечені сім"ї повинні подати заявку про доходи та відсутність гарячої води. Тоді теж зможуть відвідувати лазню по талонах.

— Спочатку держава компенсувала мені затрати на миття пенсіонерів та малозабезпечених. Коли прийшла до влади Тимошенко, гроші перестали перераховувати. Написав до місцевої партійної газети — почали платити знову, — розповідає власник.

Адміністратор лазні 32-річна Ольга Іванова каже, що в основному приходять пенсіонери.

Після відвідин клієнти зазвичай засідають у пивному барі "Сармат", що знаходиться біля входу до лазні. Завод, який випускає пиво цієї марки, належить донецькому мільярдеру Ринату Ахметову.

Найближчими роками Семен Петрович планує побудувати в місті ще й готель.

Зараз ви читаєте новину «Партійні прапорці у лазні "Регіонів" роздають безкоштовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі