вівторок, 15 травня 2007 07:03

Парад близнюків пройшов на Хрещатику

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  18-річні студентки Київського національного університету ім. Т. Шевченка Віра та Надія Рекеди, які захоплюються цирковим мистецтвом, спілкуються з професійними акробатами Анатолієм та Сергієм Марченками на Хрещатику в Києві. 13 травня з нагоди Дня сім’ї т
18-річні студентки Київського національного університету ім. Т. Шевченка Віра та Надія Рекеди, які захоплюються цирковим мистецтвом, спілкуються з професійними акробатами Анатолієм та Сергієм Марченками на Хрещатику в Києві. 13 травня з нагоди Дня сім’ї т

У неділю, в Міжнародний день сім"ї, який цього року збігся з Міжнародним днем матері, на столичному Хрещатику пройшов парад близнюків. У ньому взяли участь 18 пар. Дівчат було більше за хлопців.

Найменшими учасниками були 3-річні Христинка та Настуся Хасад. Обидві чорняві, кароокі, в однакових рожевих куртках, блакитних спідничках. Відрізнялися дівчатка тільки повітряними кульками, які тримали в руках. У однієї блакитна, в іншої — жовта.

Тимошеві та Іллі Старкіним — по сім років. Тимоша, як він себе називає, прудкіший та проворніший. Через це має шрам на вусі. По ньому і розрізняють близнят. Раніше ж у дитячому садку вихователька двічі нагодувала одного з хлопців, а інший залишився голодним.

— Ми вчимося в одному класі, але сидимо окремо, — протягуючи слова, розповідає Тиміш. — Найбільше любимо математику. А Ілля вже має наречену Настю.

Найстаршими близнюками виявилися Марія та Галина Юхимівни Шкури. Їм по 75 років. У кожної груди обвішані нагородами за участь у бойових діях, трудовими та церковними медалями. У руках сестри тримають квіти. Вони — незаміжні. У Марії Юхимівни є донька Валентина. Вона, як говорять близнючки, одна на двох.

— Буває, люди кажуть: "Ми вас путаємо". А ми відповідаємо: "Ми і так долею путані, кажіть краще, що ви нас не розрізняєте". У нас життя одне на двох. Ми хотіли розділитися, але досі разом. Живемо в одній хаті, спимо разом. У нас одна миска, один гаманець.

Щороку на День Перемоги Марія та Галина Юхимівни беруть участь у параді. Зазвичай несуть портрет маршала Жукова. Мешкають у Бориспільському районі, щодня їздять до Києво-Печерської лаври на службу. Жаліються, що маршрутки беруть тільки одного пільговика.

Житейські історії у всіх учасників параду схожі. В дитинстві їх плутали навіть батьки, потім у школі вони здавали один за одного іспити, ходили один замість одного на побачення.

Усі 18 пар близнюків отримали призи. У пакетах були шампуні, креми, дітям давали журнал "Пізнайко".

Зараз ви читаєте новину «Парад близнюків пройшов на Хрещатику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі