середа, 11 липня 2007 19:38

Пам"ятник мікрофону Кобзона відкриють у Ялті

Під час 4-го Міжнародного фестивалю гумору та естрадного мистецтва в Ялті відкриють пам"ятник "Мікрофону Кобзона". Цього року фестиваль розпочнеться 6 серпня.

Жартівливий пам"ятник на Алеї гумору біля концертної зали відкривають щороку під час гуморини. Тут, зокрема, уже з"явились бронзовий портфель Михайла Жванецького, жилетка Аркадія Арканова та люлька Олександра Ширвіндта.

— Йосип Давидович — легендарна фігура в нашій музиці, — каже один із трьох президентів фестивалю, московський продюсер і режисер Михайло Ашумов, 52 роки. — А на цьому фестивалі представлені всі види естрадного мистецтва. Тут співають, сміються, танцюють. Більше того, Йосип Кобзон постійно виступає на сцені нашого фестивалю. Тому саме йому вирішили присвятити пам"ятник.

Спонсором гуморини та пам"ятника виступила компанія "Российские железные дороги". Наступного тижня автор монументу скульптор Ігор Лисенко планує відлити його в Києві. Він матиме вигляд скрипкового ключа з короною на музичній платівці. У центрі буде мікрофон. Це все стоятиме на метровому постаменті. Сама скульптура буде заввишки 120 см, вагою 97 кг.

Зараз ви читаєте новину «Пам"ятник мікрофону Кобзона відкриють у Ялті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі