пʼятниця, 30 серпня 2013 00:45

Пам'ятник Ленінові поклали на мішки з піском

Автор: фото з сайта www.korrespondent.net
  Комунальники міста Новоград-Волинський на Житомирщині вантажать у кузов пам’ятник Ленінові. Із центральної площі міста його вивезуть до скверу Слави
Комунальники міста Новоград-Волинський на Житомирщині вантажать у кузов пам’ятник Ленінові. Із центральної площі міста його вивезуть до скверу Слави

У понеділок комунальні служби Новоград-Волинського на Житомирщині знесли пам'ятник вождеві в центрі міста. Будівельним краном перемістили на кузов вантажівки. Щоб не побився, під боки підклали мішки з піском.

— Демонтаж почали близько шостої ранку, закінчили о восьмій. Пам'ятник стояв на такому місці, що необхідно було б перекривати вуличний рух, — розповідає 54-річний Микола Усенко, перший заступник міського голови.

— Аби не заважати, вирішили почати демонтаж уранці, — продовжує Микола Усенко. — Політичний бік справи теж враховували. Адже могло бути протистояння між літніми комуністами й молодими націоналістами. Тому зі мною стояв голова міського осередку компартії Геннадій Цаплін. Обійшлося без конфліктів.

— Комуністи не встигли добігти. Сплять вони довго, — каже 38-річний Сидір Кізін, керівник обласного осередку партії "Свобода". Вона ініціювала знесення й оплатила демонтаж. — Це слід було зробити 22 роки тому. Але міська влада не мала коштів. На черзі демонтаж пам'ятника Ленінові на Соборному майдані в Житомирі. Проте є проблема: там керівництво від Партії регіонів, яке поділяє комсомольські цінності, а депутати нас підтримують.

Перенести скульптурну споруду до скверу Слави та реконструювати центр Новоград-Волинського міська рада постановила в лютому. Комуністи оскаржували рішення, але суди двох інстанцій залишили його в силі.

На місці знесеного пам'ятника планують установити сонячний годинник — як символ швидкоплинності часу. На циферблаті діаметром 12 м зобразять логотипи найважливіших подій з історії міста.

20 серпня в Бердичеві на Житомирщині невідомі знесли голову з пам'ятника Ленінові. Комуністи звернулися до міліції та прокуратури, пообіцяли відновити його й установити камери відеоспостереження. У лютому нардеп-"свободівець" Ігор Мірошниченко зруйнував скульптурну споруду вождя в Охтирці на Сумщині. Її відновили. Пам'ятники Ленінові в інших містах час від часу розбивають та обливають фарбою.

Зараз ви читаєте новину «Пам'ятник Ленінові поклали на мішки з піском». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі