середа, 30 квітня 2008 07:11

Ольга Бездрабко повернулася з піратського полону

29-річна Ольга Бездрабко з міста Охтирка на Сумщині працює старшою стюардесою на французькій яхті "Зефір". Тиждень жінка провела в полоні. Яхту захопили сомалійські пірати. 11 квітня екіпаж урятували військовики із Франції.

— Ми знали, що входимо в район, небезпечний для плавання, — розповідає Ольга. — Команду інструктували на випадок нападу піратів. Але все трапилося швидко. Жінкам капітан одразу наказав сховатися в трюм. Це, мабуть, було найстрашніше. Ми не знали, куди пливе яхта, що з нами буде, що з іншими членами екіпажу. Води із собою не було. Тож через 28 годин були вимушені вийти з трюмів. До того пірати про нас не знали.

Доки донька була в полоні, її батьки цілодобово переглядали французькі телеканали та інтернет-новини в сусідів.

— Оля плаває вже третій рік, — розказує її батько Анатолій Олександрович. — Вона добре знає англійську й французьку. В Охтирці роботи не знайшла, тому поїхала за кордон. На "Зефір" перейшла в січні цього року. Дзвонила нам щотижня. Про захоплення яхти ми дізналися з телевізійних новин. Навіть хотів продати машину, щоб допомогти доньці. Вона розповідала, що капітан просив піратів не чіпати екіпаж. На день заручників випускали на палубу, а вночі замикали в каютах. Запас продовольства у них був.

Батьки хочуть написати листа президентові Франції Ніколя Саркозі з подякою за порятунок доньки. Нині Ольга Бездрабко відпочиває в Карпатах. Після відпустки знову повернеться на "Зефір".

Зараз ви читаєте новину «Ольга Бездрабко повернулася з піратського полону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі