пʼятниця, 06 липня 2007 07:04

Олена Карвацька шукає хресного батька для доньки

Автор: фото надане прес-службою Львівської міської ради
  Олена Карвацька не зізнається, хто батько Марічки. Тільки каже, що йому 16 років
Олена Карвацька не зізнається, хто батько Марічки. Тільки каже, що йому 16 років

14-річна Олена Карвацька вже третій тиждень живе у Дрогобицькому центрі матері та дитини у Львівській області. Її доньці Марії в четвер виповнився місяць. Школярка народила дівчинку 5 червня у Львівському пологовому будинку N1.

— Олену привезли з потугами, — розповідає головний лікар Людмила Шекета, 52 роки. — Народила дівчинку вагою 3500 грамів. Доньку так справно сповивала, що ми ставили її у приклад старшим жінкам. А як дійшла справа до виписки, то з"ясувалося, що їм нікуди їхати.

Олена — кругла сирота. Її мати померла, коли вона була зовсім крихітною. А батька-алкоголіка поховали кілька місяців тому. Лікарі з пологового будинку зателефонували у Львівський центр соціальних служб для сім"ї, дітей та молоді й розповіли про юну породіллю. Карвацьку прилаштували у Дрогобичі. У Центрі матері та дитини Олену та Марічку забезпечують одягом і харчами. Окрім того, вони перебувають під постійним медичним доглядом.

Про себе невисока білявка з блакитними очима розповідає неохоче. Каже лише, що в центрі має все необхідне для дитини.

— Є ванночка, коляска, — розповідає Олена. — Мені перший раз показали, як купати Марічку, то я тепер усе сама роблю. Гуляємо щодня по вулиці.

Олена хоче охрестити доньку. Та вагається, кого запросити за хресного батька:

— У Львові є подружка — буде хресною. А от хто стане хресним, ще не знаю. У мене ніколи не було товаришів-хлопців.

Олена навчається у львівській школі-інтернаті N2. Учителі кажуть, що спочатку дівчина вчилася добре. Цього літа мала закінчувати дев"ятий клас.

— Але останні два роки Олена на заняття практично не ходила, хіба що її приводили працівники служби у справах неповнолітніх, — розповідає заступник директора Сергій Кандиба, 50 років. — А навесні з"явилася вже із животиком. Питала, чи може повернутися на навчання після народження дитини.

Поки дочка спить, Олена плете прикраси з бісеру та малює. Каже, що закінчуватиме дев"ятий клас екстерном. Хай тільки Марічка трошки підросте.

— Нещодавно святкували день народження однієї з мешканок центру, — розповідає соціальний педагог Леся Проців. — Оленка понаписувала на повітряних кульках "Олена+Марія=сім"я". Дівчата житимуть у нас півтора року. Зараз оформляємо право на повну дієздатність Олени, аби вона могла отримувати матеріальну допомогу.

— Олена має квартиру, але там живуть рідна тітка та дід, які часто випивають, — розповідає Марта Козак, начальник відділу у справах неповнолітніх Личаківського району Львова. — До того ж саме житло непридатне для проживання з немовлям.

Хто батько доньки, дівчина не зізнається. Працівникам Центру матері та дитини сказала лише, що хлопець старший на два роки.

Зараз ви читаєте новину «Олена Карвацька шукає хресного батька для доньки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі