вівторок, 04 серпня 2009 08:22

Олег Софяник проплив у морі 60 кілометрів

  Олег Софяник із Севастополя проплив 60-кілометровий марафон морем на честь приїзду до України Патріарха Кирила.

Заплив спортсмен розпочав минулої п"ятниці о 21.00, стартував із селища Фрунзе Сакського району Криму. Фінішував наступного дня в Херсонесі о 15.10. На надувному човні марафонця супроводжував його друг, інструктор із рукопашного бою Володимир Андрусенко.

— Було важко, особливо вночі. Я протягом запливу постійно читав молитви. А вдень ми з другом обгоріли на сонці, — розповідає Софяник. — Спершу мав пропливти 90 кілометрів, але прогнозували погіршення погоди, вода біля берегів Євпаторії була 17 градусів. Хоча я плаваю і взимку, але, враховуючи довжину запливу, вирішив не ризикувати.

Олег Софяник — президент Севастопольського клубу марафонського плавання "Дельфін". Це був його 44-й заплив. Попередній рекорд становив 40 км — із Євпаторії до Миколаївки.

— Я присвятив цей марафон приїзду Патріарха Кирила до Севастополя. Хоча він про цей заплив не знає. Нам не вдалося зустрітися, бо охорона не підпускала. І взагалі офіційна церква жодного інтересу до мого досягнення не виявила.

Зараз ви читаєте новину «Олег Софяник проплив у морі 60 кілометрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі