четвер, 17 липня 2008 07:06

Оксану Соцьку вбила блискавка на порозі хати

Грозові дощі пройшли Західною Україною. У ніч на вівторок 170 населених пунктів залишилися без світла. У селі Верхній Бистрий Міжгірського району на Закарпатті злива стала причиною селевого потоку, що зійшов на автодорогу Хуст–Долина. На околиці Ковеля Волинської області падав град розміром із яблуко. Він побив городину та посіви зернових. На хуторі Засів Радивилівського району на Рівненщині пошкодило шифер на 20 хатах. Синоптики прогнозують, що негода триватиме до кінця тижня. Рятувальники радять не їхати в ці дні до Карпат.

— Під час грози уникайте дерев і не торкайтеся металевих предметів, — каже Павло Василенко з обласного управління Міністерства з надзвичайних ситуацій. — Відійдіть від стовпів, вимикайте електротехніку та не користуйтеся мобільними.

У середу в селі Завадка Сколівського району на Львівщині ховали 34-річну Оксану Соцьку, яка загинула від удару блискавки.

— Злива почалася в понеділок по обіді, десь після п"ятої, — розповідає Марія Марочканич, 43 роки, секретар Завадківської сільської ради. — Небо раптово потемніло, безперестанку блискало хвилин десять, гриміло. Оксана була на порозі своєї хати. Кажуть, вона в цей час розмовляла по мобільному з чоловіком. Він військовий, служить в Одесі.

Жінка жила з матір"ю, братом і 7-річним сином. Родичі та сусіди намагалися врятувати Соцьку. Тіло закидали землею, аби вийшов розряд.

— Майже одночасно загорілася й їхня хата, — додає Марочканич. — Через десять хвилин полум"я охопило будівлю. Вона згоріла вщент.

Соцькі переселилися до нового будинку. Батьки загиблої звели його на подвір"ї, але не закінчили. Односельці зібрали гроші. Від хати давали по 150 грн і більше.

Зараз ви читаєте новину «Оксану Соцьку вбила блискавка на порозі хати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі