четвер, 18 лютого 2010 07:47

Охоронець напав на нардепа

— Працівник благоустрою схопив мене за шию, спробував придушити. Його відтягли люди. Нападника затримала міліція, — розказує "ГПУ" народний депутат Кирило Куликов, 40 років.

Минулої суботи жителі вул. Прорізної у Києві повалили металевий будівельний паркан навпроти будинку N3–5. Узяли лопати, почали засипати викопаний будівельниками серед скверу котлован. Під"їхав автобус "Богдан" із десятком охоронців комунального підприємства "Благоустрій". Між ними та киянами сталася сутичка.

— Я зачитав молодикам припис прокуратури, який заборонив будівництво. Попередив, що я народний депутат, запропонував піти. Чоловік, від якого тхнуло спиртним, зі словами: "А не пішов би ти..." схопив мене за комір, — говорить Куликов.

Міліціонери спробувала затримати нападника, але працівники "Благоустрою" почали відштовхувати їх. А кривдник депутата дзвонив комусь із мобільного, кричав, що йому на допомогу вже їдуть інші нардепи. Затримати нападника міліції допомогли місцеві. Його відвели до відділку тут-таки на Прорізній. Куликов написав заяву про напад. Побоїв не знімав — каже, шкоди охоронець йому не завдав. До депутата підходили працівники "Благоустрою", просили пробачити, забрати заяву.

— Зла на нього не тримаю. Хочу, аби вибачився перед жителями Прорізної, яких він побив того дня, — зауважує Куликов. — Цікаво було б з"ясувати, який інтерес комунального підприємства "Благоустрій" до ділянки, що її захопив приватний забудовник. Працівники цієї структури нагадують бандитів. Підходили до нас, казали: "Заплатіть нам 200 доларів, ми будемо за вас воювати".

Ділянка, через яку стався випадок, має площу близько 110 кв. м, розташована у центрі Києва, за 20 м од Хрещатика. На цьому місці компанія "Парус" хоче збудувати ресторан.

Зараз ви читаєте новину «Охоронець напав на нардепа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі