пʼятниця, 21 вересня 2007 07:11

Одеський оперний рятують гучномовцями

В Одесі фасад будівлі реконструйованого Оперного театру від голубів рятують за допомогою гучномовців із записом криків хижих птахів.

— Таким чином ми хочемо захистити одне з семи чудес України від загадження, — повідомляють у відділі реконструкції та реставрації Одеського театру опери й балету. — Сподіваємося, що птахи відлетять, і ми знімемо динаміки. Сьогодні вони працюють на повну потужність.

Жителям найближчих будинків не подобаються цілодобові пташині крики. Люди кажуть, що вночі не можуть спати.

— Я приїхав пізно вночі, коли встановили цих крикунів, — розповідає 49-річний Василь Курко, з вікон якого видно театр. — Ліг і розумію, що не можу заснути через якісь незрозумілі звуки. І головне, що це на крики птахів не схоже, щось незрозуміле. Уранці пішов подивитися. Мені сказали, що це від голубів встановили. Так воно ж не діє — вони як сідали, так і сідають!

Голуби недовго лякалися гучномовців. Нині вони знову літають над пам"яткою архітектури. Місцеві орнітологи кажуть, що керівництво театру вибрало неправильних птахів. Замість криків соколів чи яструбів із гучномовців інколи лунає спів пустельги. А це мирний птах.

Гучномовці працюватимуть до урочистого відкриття театру, запланованого на 22 вересня. Після цього, кажуть в адміністрації театру, шукатимуть інші способи відігнати птахів.

Зараз ви читаєте новину «Одеський оперний рятують гучномовцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі