пʼятниця, 29 серпня 2008 07:09

Обрали cім природних чудес України

 

26 серпня оголосили переможців Всеукраїнської акції "Сім природних чудес України". Вона стартувала торік 1 листопада. До кінця січня приймали заявки претендентів на участь у конкурсі.

Спочатку назвали сто учасників акції, а на початку липня оргкомітет оголосив 21 претендента. Голосування тривало з 7 липня по 26 серпня на офіційному сайті акції www.7chudes.in.ua. Надійшло понад 26 тис. голосів. До сімки лідерів увійшли Національний природний парк Подільські Товтри, Дністровський каньйон, печера Оптимістична, озеро Синевир, регіонально-ландшафтний парк Гранітно-степове Побужжя, заповідник Асканія-Нова, Балаклавська бухта.

Одночасно з голосуванням на сайті проходило опитування експертів. Вони мали право змінити підсумковий список. Науковці вилучили з нього печеру Оптимістична та Балаклавську бухту. Натомість додали Мармурову печеру, яка за підсумками громадського голосування посіла 8-ме місце, та волинське озеро Світязь, що на 10-му.

— Питання було в тому, хто проведе кращу агітацію за свого учасника, — розповідає "ГПУ" один із експертів, директор Інституту геологічних наук НАН України Петро Гожик. — Волиняни полінувалися, і їхнє унікальне озеро Світязь не увійшло до сімки.

Він зауважує, що печеру Оптимістична викреслили зі списку через її туристичну неспроможність:

— Вона постійно обвалюється всередині. Тому цю печеру замінили на Мармурову.

Зараз ви читаєте новину «Обрали cім природних чудес України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі