четвер, 05 травня 2022 00:45

"Обняла брата, щоб захистити його від куль"

Автор: znaj.ua
  Катерина Власенко отримала поранення, коли з родиною виїжджала з окупованого російськими військами Ворзеля на Київщині. Зараз проходить реабілітацію в німецькій клініці ”Шаріте”
Катерина Власенко отримала поранення, коли з родиною виїжджала з окупованого російськими військами Ворзеля на Київщині. Зараз проходить реабілітацію в німецькій клініці ”Шаріте”

Коли 16-річна Катерина ВЛАСЕНКО разом із родиною виїжджали з окупованого Ворзеля на Київщині, їхню машину розстріляли російські військові. Власним тілом дівчина прикрила молодшого брата 8-річного Ігоря від ворожих куль. Отримала численні поранення. Коли лежала в лікарні, її провідував президент Володимир ­Зеленський.

— Для виїзду ми вибрали "тихий" день. Та виявилося, він був такий, бо окупанти сховалися між будинками мирних жителів. Коли ми проїжджали повз, у лобове скло машини полетіли кулі. Тато з мамою почали кричати, що в салоні діти. Спитали, чи можуть вивезти нас із братом у безпечне місце. Росіяни дозволили. Та тільки тато натиснув на газ, випустили автоматну чергу. Я обняла брата, щоб захистити його від куль. Мені влучили в легені та коліно, двічі — у стегно. Були зламані чотири ребра й ліва лопатка. Мама теж отримала серйозні травми. Має 12 кульових поранень.

Якийсь час Катерина з матір'ю перебували в столичній лікарні. Згодом їх перевезли до німецької лікарні "Шаріте". Дівчину виписали, проходить реабілітацію.

— Поки що залишаємося в Німеччині. Коли повернемося додому, одразу візьмемося за відновлення нашого будинку, який зруйнували російські окупанти, — говорить Катерина.

Родина Власенків раніше жила в Криму. Виїхали, коли Росія анексувала півострів. Не хотіли отримувати російські паспорти.

Зараз ви читаєте новину «"Обняла брата, щоб захистити його від куль"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі