вівторок, 31 серпня 2010 04:44

Новини коротко

30 серпня розпочали будувати новий саркофаг на Чорнобильській атомній електростанції. Генпідрядник — французька компанія "Новарка". Вартість проекту — $550 млн. Конструкція матиме вигляд арки розміром 250х150 м, 108 м заввишки. Саркофаг-2 захищатиме залізобетонні конструкції об"єкту "Укриття" над зруйнованим енергоблоком від дощу, снігу й вітру. Проектанти гарантують, що конструкція простоїть 150 років.


204 тис. українців надіслали листи на адресу Мінпраці та соцполітики з проханням оформити їм субсидію на комунальні послуги, за словами міністра Василя Надраги. 88 885 пільговикам збільшено розмір субсидії. До 1 вересня міністр пообіцяв автоматично перерахувати розмір субсидії тим, хто отримував її станом на червень 2010 року.


Відучора змінилися правила обов"язкового страхування цивільної відповідальності автовласників. Вартість страховки для киян зросла вдвічі, до 777 грн. Найменше — 243 грн — платитимуть водії з сіл і райцентрів. У випадку аварії страховка гарантує водіям удвічі більшу, аніж дотепер, компенсацію за пошкоджене майно — до 50 тис. грн. Постраждалим у ДТП людям можуть виплачувати теж удвічі більші суми — до 100 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Новини коротко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі