пʼятниця, 05 вересня 2008 07:10

Новий стадіон побудують в Одесі

У середу на стадіоні "Чорноморець" в Одесі забили першу палю нової арени. Її побудують до чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Для цього демонтували майже всі трибуни. Залишилася — центральна з адміністративною будівлею. Поки що не чіпатимуть газон, оскільки паралельно з будівництвом футбольний клуб "Чорноморець" проводитиме на стадіоні матчі чемпіонату України.

— Сьогодні ми перейшли з фази демонтажу до активного будівництва, — каже Олег Марус, виконувач обов"язків президента ФК "Чорноморець". Цей клуб інвестує гроші в новий стадіон. — Є 100-відсоткова впевненість, що ми встигнемо до 2012 року.

Стадіон відповідатиме класу "Еліт". Розрахований приблизно на 34 тис. глядачів. Трибуни будуть двоярусні. На новій арені працюватимуть заклади швидкого харчування та магазини атрибутики. Трибуни будуть під дахом. Поле залишиться відкритим. Вартість проекту 100–120 млн євро.

— Ми можемо побудувати арену ще швидше, — продовжує Марус. — Але в нас немає резервного стадіону. Проектанти наполягають, щоб із нового року на стадіоні припинили ігри. Тоді будівництво буде якісне й швидке.

У місті є ще два стадіони — СКА та "Спартак". Перший належить Міністерству оборони, другий — місту.

— Є рішення президента країни, щоб стадіон СКА передали нам. Ми його швиденько приведемо до ладу й гратимемо там, доки будується основний, — додає Олег Георгійович. — Але міністерство поки що не реагує на указ головнокомандуючого.

Зараз ви читаєте новину «Новий стадіон побудують в Одесі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі