четвер, 03 грудня 2020 00:31

Новий рік зустрінемо зі снігом

Грудень очікується теплим. До 11 числа в більшості регіонів вдень буде до +4°C, вночі -1…3°C. Першого тижня мокрий сніг і дощ імовірні на Заході. На решті території сильних опадів не передбачається, прогнозують синоптики.

— Із 12 грудня і до кінця місяця — морозно. Вночі доходитиме до мінус 13. До 15 градусів нижче нуля буде 24–26 числа. Під Новий рік температура становитиме 4 градуси морозу, — говорить народний синоптик Леонід Горбань, 80 років. — 11 та 12 грудня варто чекати снігу. Рясно він випаде 23, 24, 28 і 29 числа. До свята не розтане.

Середньомісячна температура грудня становитиме -3…4°C. Це на 1,5°C вище за середні багаторічні значення, каже синоптик Укргідрометцентру Наталія Голеня, 47 років:

— Найхолодніше впродовж місяця буде на Сході, 5–10 градусів морозу. На решті території може доходити до мінус восьми. На крайньому Заході температура становитиме трохи вище нуля. Найтепліша денна погода очікується на Закарпатті, де ймовірні плюс 10–12 градусів.

— Для озимих найкраще, коли на вулиці невелика мінусова температура, — розповідає агроном Роман Рудченко, 26 років. — Якщо буде надто тепло, в рослин можуть розвиватися хвороби. Або передчасно вийдуть зі стану спокою і почнуть вегетацію (період, коли культури ростуть і розвиваються найактивніше. — ГПУ). Надлишково витратять поживні речовини, яких взимку і так бракує.

Зараз ви читаєте новину «Новий рік зустрінемо зі снігом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі