субота, 26 липня 2008 07:02

Нові стандарти ковбаси відклали до 1 квітня

Нові державні стандарти виробництва ковбаси в Україні мали стати чинними з першого серпня. У четвер, 24 липня, запровадження змін перенесли на 1 квітня наступного року.

— Даємо підприємствам харчової промисловості час, щоб підготувати ковбасу й іншу м"ясну продукцію до вимог національного стандарту, — пояснюють в Державному комітеті України з питань технічного регулювання та споживчої політики.

Згідно з новими норми, ковбасу вищого ґатунку виготовлятимуть повністю з м"яса. Нині не кожна ковбаса вищого ґатунку на 100% зроблена з м"яса. В інших сортах його буде 70–80%. Такі види ковбас як "Докторська", "Молочна", "Любительська" робитимуть за єдиним рецептом. Окрім того, на упаковці вказуватимуть склад.

Скільки тепер у ковбасі м"яса — м"ясокомбінати не зізнаються.

— Якою була, такою й залишиться, — каже працівниця Полтавського м"ясокомбінату. Називатися не хоче.

Із таким твердженням погоджується директор із маркетингу Яготинського м"ясокомбінату "Ідекс" Святослав Маланов, 26 років.

— На смак ковбаси нові стандарти не вплинуть. Не думайте, якщо в ковбасу додати більше м"яса, то вона стане від того смачнішою. Тут треба працювати зі спеціями, — пояснює Маланов.

За словами Маланова, нові стандарти можуть позначитися на ціні ковбаси.

— Усе залежатиме від того, чи подорожчає м"ясо. Якщо ні, то ковбасні вироби можуть подорожчати спершу на п"ять відсотків. Протягом двох наступних місяців ще на десять, — прогнозує Святослав Маланов. — Сумніваюся, що м"ясокомбінати відразу піднімуть ціни на 20 відсотків. Не буде попиту.

Зараз ви читаєте новину «Нові стандарти ковбаси відклали до 1 квітня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі