пʼятниця, 11 жовтня 2019 07:20

Німеччина видає візи власникам паспортів РФ

Німеччина видає візи в нові російські паспорти мешканцям окупованого Донбасу. Влада не робить відмінностей між звичайними паспортами і виданими жителям непідконтрольного регіону.

З квітня Німеччина видала майже 100 тис. віз власникам російських паспортів. Невідомо, яка частина припадає на жителів захоплених РФ територій.

— Уряд Німеччини не робить відмінностей між звичайними російськими паспортами і тими, що видаються жителям окупованих територій, — каже Рената Альт, 54 роки, депутат німецької Вільної демократичної партії.

У німецькому міністерстві закордонних справ слова депутата заперечують. Але не пояснюють, чи перевіряли цей факт.

Видача віз за російськими паспортами — ознака того, що в Європі немає механізму верифікації таких документів.

— Істотного впливу на відносини між Німеччиною і Росією це не матиме. Ситуація може позначитися тільки на сприйнятті німецької сторони як посередника у російсько-українських відносинах, — говорить політолог Олег Саакян, 24 роки.

Заборонити видачу європейських віз через міграційні служби Ростовської області, де видавали жителям ЛНР та ДНР російські документи, не можна.

— Якщо Німеччина припинить видачу віз власникам російських паспортів із ОРДЛО у тих паспортних столах, де вони видавалися, уряд РФ може це трактувати як дискримінацію росіян за територіальною ознакою, — додає Саакян.

РФ почала видавати свої документи мешканцям окупованого Донбасу в травні 2019 року. Щодня отримують по 300 заявок.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина видає візи власникам паспортів РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі