вівторок, 22 травня 2007 07:03

Нікас Сафронов намалює Леоніда Кучму

51-річний російський художник Нікас Сафронов приїхав на виставку "Прогулянка мрійника" 25-річного українця Івана Михайлова. Проходить вона у фонді Леоніда Кучми "Україна". Екс-президент вручив Михайлову грант на 5 тис. грн.

У березні цього року молодий живописець представляв Україну на Днях української культури у Франції.

Сафронова на своїй виставці Михайлов не чекав. Каже, що це була приємна зустріч.

Росіянин планує купити у Києві квартиру. Збирається також написати портрет Леоніда Кучми.

Він уже малював президентів Казахстану, Азербайджану, Росії, США, Бразилії та Еквадору. Сафронов — найуспішніший російський живописець. Живе в Москві. Водночас має багато нерухомості по всьому світу, зокрема й напівзруйнований замок у Шотландії. Окрім квартири в столиці України, художник хоче придбати собі острів у Фінляндії.

Кучму Сафронов малюватиме вдруге. 2003-го портрет тодішнього українського президента йому замовив посол Росії в Україні Віктор Черномирдін.

— Це було влітку, — згадує митець. — Я приїжджав до Леоніда Даниловича на дачу біля Фороса. Він поводився по-товариськи. Я запитав, який колір він любить. Кучма відповів: "Голубий, але не в цьому смислі, я нормальної орієнтації".

Забрати портрет Кучмі не дозволили. Картина вважається державною власністю і знаходиться в одному зі столичних музеїв.

Зараз ви читаєте новину «Нікас Сафронов намалює Леоніда Кучму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі