Ексклюзиви
субота, 17 травня 2008 07:11

Немовля знайшли у траві

Автор: фото: PHL
  У лікарні хлопчикові вигадали ім’я Давидов Андрій Семенович
У лікарні хлопчикові вигадали ім’я Давидов Андрій Семенович

2 травня комунальний працівник Геннадій Субачев із товаришем косили траву по вул. Частника в центрі Севастополя. Коли сіли перепочити, Геннадій почув попискування. Вирішив подивитися. Побачив, що у траві щось ворушиться.

— Не пам"ятаю, якого кольору, але там було два кульки. Спочатку подумав, що це кіт або собака. Думав, хтось викинув, щоб помирала, — розповідає чоловік. — Відкрив, а там людський рельєф, руки. Потім почало плакати. Стало ясно, що хтось викинув дитину.

Геннадій загорнув її у сорочку і побіг викликати "швидку". Дорогою проїжджали міліціонери. Вони доправили немовля до лікарні.

— Тоді в Севастополі було 12 градусів тепла. У траві дитина пролежала десь із годину. У хлопчика вже відтікав мозок та легені. Погано працювали нирки. Якби побув там ще з півгодини — помер би, — розповідає заступник головного лікаря міської лікарні Ірина Халізева. — Зараз його стан покращується. Хоча ще є ознаки переохолодження легень, але дитина буде здоровою.

Хлопчика доправили до лікарні за 6 год. після народження. Він з"явився на світ доношеним, вагою 3,6 кг. Назвали його Давидов Андрій Семенович.

— Лікарі вибрали ім"я Андрій, бо воно означає "мужність", — пояснює Халізева.

Лікарка згадує два випадки, коли торік підкидали немовлят. Їх залишили у винограднику поблизу лікарні й на зупинці. Дітей врятували.

Цьогоріч у Севастополі така пригода сталася вперше. Нині матері залишають дітей у пологових будинках, кажуть міліціонери.

Жінку, яка покинула Андрія у траві, поки що не знайшли. У лікарні хлопчик пробуде місяць. Потім його передадуть до міського Будинку дитини.

Зараз ви читаєте новину «Немовля знайшли у траві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути