вівторок, 19 січня 2016 06:55

"Не маємо повноважень виганяти збирачів грошей"

Понад сотню випадків незаконного збору коштів у столичному метро зафіксувала поліція за рік. Збирачі грошей представлялися волонтерами. Кошти начебто збирали для армії, хворим дітям. Насправді — витрачали на власні потреби.

— Усі випадки шахрайського збору коштів об'єднані в одну справу. Але довести вину підозрюваних практично неможливо, — каже Віталій Биков, начальник лінійного управління поліції Києва. — У нас недосконале законодавство. Є стаття про шахрайство, але немає пункту про збирачів грошей.

— Проблема з великою кількістю збирачів грошей у метро загострилася з початком війни. Підземку заполонили псевдоволонтери, — каже Наталія Макогон, 33 роки, з Київського метрополітену. — Однак не маємо повноважень виганяти збирачів грошей. Вирішувати проблему треба на вищому рівні.

Законопроект про заборону збору коштів у транспорті зареєстрував торік нардеп Антон Геращенко. Документ розглядають комісії у Верховній Раді.

Зараз ви читаєте новину «"Не маємо повноважень виганяти збирачів грошей"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі