вівторок, 03 червня 2008 07:11

Назвали причини смерті Антона Тищенка

Назвали причини смерті Антона Тищенка

17-річний Антон Тищенко із Краматорська, який помер після введення вакцини проти кору та краснухи, міг піти з життя від алергії на якийсь медпрепарат у складі вакцини. Такі попередні висновки оприлюднила комісія Міністерства охорони здоров"я. Також лікарі підозрюють, що в хлопця могло бути запалення головного мозку або туберкульоз.

— Як це хлопець міг померти від туберкульозу, коли йому вводили вакцину проти кору та краснухи? Щось так закрутили-перекрутили, що нічого не зрозуміло, — дивується алерголог Лариса Ярощук з Інституту фтизіатрії і пульмонології ім. Феофіла Яновського. — Медики досліджують клітини органів хлопця, щоб остаточно переконатися, чи він помер від алергії, чи від запалення мозку, чи від туберкульозу.

Результати дослідження клітин внутрішніх органів Антона Тищенка мають бути за два тижні. До того часу вакцинацію обіцяють не поновлювати.

У четвер Генпрокуратура затримала колишнього першого заступника міністра охорони здоров"я Миколу Проданчука та порушила проти нього кримінальну справу. Чиновника звинувачують у тому, що дозволив ввезти вакцину проти кору та краснухи до України і не зареєстрував її тут.

Зараз ви читаєте новину «Назвали причини смерті Антона Тищенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі