четвер, 04 березня 2021 00:20

Назарій Поліщук не дослужив тиждень

У лютому Україна втратила 11 воїнів

Лютий 2021 року став найскладнішим місяцем для України з початку перемир'я, яке оголосили 27 липня торік. У боях із російськими окупантами загинули 11 воїнів, понад півсотні отримали поранення різних ступенів складності.

Трьох бійців убили під час обстрілів із великокаліберних кулеметів, трьох — російські снайпери. П'ятеро підірвалися на мінах і невідомих вибухових пристроях.

2 лютого

Дмитро Власенко, 38 років. Родом із села Грушівка Первомайського району Миколаївської області.

Поблизу селища Шуми Торецької міської ради на Донеччині у старшого матроса 503-го окремого батальйону морської піхоти влучив снайпер. Помер за годину від втрати крові. На службі провів понад три роки.

— Дмитро брав участь у складних бойових діях. Був взірцем у всьому, — каже заступник командира 503-го батальйону Петро Олексюк.

У Дмитра Власенка залишилися батьки.

6 лютого

Під час вибуху невідомого пристрою на позиціях взводного опорного пункту в районі села Новомихайлівка Мар'їнського району на Донеччині загинули двоє солдатів.

Назарій Поліщук, 24 роки. Родом із села Вотилівка Лисянського району на Черкащині, старший солдат 28-ї механізованої бригади ім. Лицарів Зимового походу.

На військовій службі за контрактом був із 2017-го. 14 лютого у нього закінчувався строк служби, мав повернутися додому. Після демобілізації планував одружитися.

Залишилися батьки, старша сестра і троє молодших братів.

Олексій Подвезений, 23 роки. Родом із села Красний Деркул Станично-Луганського району Луганської області.

Солдат 28-ї механізованої бригади ім. Лицарів Зимового походу. Після закінчення школи пішов на строкову службу до Збройних сил. Після демобілізації підписав контракт. Прослужив рік, вивчився на оператора навідника бойової машини піхоти.

Залишилися батьки і сестра.

11 лютого

Олександр Глушко, 36 років. Родом із села Рунівщина під Полтавою. Солдат 59-ї мотопіхотної бригади ім. Якова Гандзюка отримав смертельне поранення біля селища Зайцеве Бахмутського району на Донеччині. Російський снайпер вистрелив Олександру в спину.

Олександр Глушко мав фах кухаря. На службу пішов 2019-го, сапером інженерно-саперного взводу у 81-шу десантну бригаду. В зону ООС потрапив із мотопіхотною бригадою.

Залишилися мати, дружина і двоє дітей.

Владислав Ляшенко, 24 роки. Родом з окупованої Горлівки на Донеччині.

Солдат 28-ї механізованої бригади ім. Лицарів Зимового походу загинув під час обстрілу позиції взводного опорного пункту з великокаліберного кулемета неподалік села Новомихайлівка Мар'їнського району на Донеччині.

Родина Владислава виїхала з окупованого міста з початку війни. Мешкали в Кілії Одеської області. До ЗСУ Владислав пішов 2019-го, перед тим працював на підприємстві "Титан".

Владислав нещодавно придбав із дружиною квартиру в Кілії, де планував жити після завершення контракту.

Залишилися батьки і дружина. Похований у Кілії.

14 лютого

У результаті вибуху п'яти протитанкових мін ТМ-62 неподалік селища Новолуганського Бахмутського району на Донеччині загинули троє військових 59-ї мотопіхотної бригади ім. Якова Гандзюка. Російські найманці встановили міни на дорозі.

Олександр Войтенко, 46 років. Родом із міста Кременчук на Полтавщині. Служив на офіцерських посадах у складі 23-го окремого аеромобільного прикордонного загону спецпризначення у Кременчуці, потім — в ''Альфі'' Служби безпеки України. Звільнився у запас.

У березні 2018 року поновився на військовій службі й добровільно пішов на фронт у складі 95-ї десантно-штурмової бригади. Пізніше перевівся до 59-ї бригади.

Вдома залишилася дружина.

В'ячеслав Олексієнко, 33 роки. Родом із міста Кременчук на Полтавщині.

Був єдиним сином у родині. Воював у третій хвилі мобілізації у 2014–2015 роках. Після демобілізації уклав контракт на проходження військової служби у 81-й бригаді, яка постійно перебувала на фронті. Був прикомандирований до 59-ї бригади.

Залишилися батьки і дружина.

Дмитро Мироненко, 26 років. Родом із Харкова.

На військовій службі з 2017-го. До направлення в район операції Об'єднаних сил служив у 122-му окремому аеромобільному батальйоні 81-ї десантно-штурмової бригади. Був приписаний до 59-ї бригади.

Залишилася мати.

22 лютого

Сергій ''Ящур'' Петраускас, 43 роки. Родом з міста Ічня Чернігівської області.

Старший солдат 72-ї бригади ім. Чорних Запорожців загинув під час ворожого обстрілу зі станкового кулемета у районі шахти ''Бутівка'' під Донецьком.

Його батько — литовець за національністю, мати — росіянка. Працював електриком, пожежником, столяром.

Був активним учасником помаранчевої революції та Революції гідності. У березні 2014-го був мобілізований у 1-шу танкову бригаду. Учасник оборони Луганського аеропорту.

— Під час розвідки ми брали в полон переважно російських строковиків або офіцерів. Найгарячіші події почалися 24 серпня 2014 року, коли путінська Росія надіслала в Україну перший так званий гуманітарний конвой', — згадував ці події Петраускас.

Із 2018 року ''Ящур'' служив за контрактом у районному військкоматі, у жовтні 2020-го пішов до ''Чорних запорожців''.

Вдома залишилися мати, дружина, дві дочки і син.

23 лютого

Дмитро Сардак, 34 роки. Родом з Одеси.

Сержант 59-ї мотопіходної бригади ім. Якова Гандзюка. Загинув від осколкового поранення під час обстрілу українських позицій із мінометів 82-го калібру поблизу селища Зайцеве Бахмутського району на Донеччині.

Вдома залишилася дружина. Похований в Одесі.

28 лютого

Сергій Моісеєнко, 32 роки. Родом із Херсона.

Молодший сержант 36-ї окремої бригади морської піхоти ім. Контрадмірала Михайла Білинського загинув поблизу селища Пищевик Волноваського району на Донбасі. В нього влучив російський снайпер.

Небойові втрати

6 лютого

Ярослава Коляденко, 28 років. Родом із села Оратівка Оратівського району Він­ницької області.

Померла через ускладнення від вірусної пнев­монії. Служила у 56-й механізованій бригаді, що базується у місті Маріуполь Донецької області.

Залишилися батьки і 8-річний син Кирило.

Сергій Сорочинський, 36 років. Родом із села Будки Жмеринського району Він­ницької області.

Тіло виявили в лісосмузі поблизу міста Щастя Луганської області. Сергій отримав мінно-вибухову травму, згідно з довідкою судово-медичної експертизи. Обставини загибелі уточнюються.

Служив за контрактом з квітня 2018-го.

Залишилися дружина, 16-річний син і 12-річна дочка.

Зараз ви читаєте новину «Назарій Поліщук не дослужив тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі