неділя, 11 грудня 2011 10:59

Навчальні заклади на Західній Україні закривають на карантин через кір

Навчальні заклади на Західній Україні закривають на карантин через кір

В Івано-Франківській області спалах кору — занедужали 107 дітей та четверо дорослих. Половина хворих мають від 15 до 19 років. Через це до 19 грудня закрили вісім навчальних закладів.

Хворобу реєструють також у Львівській, Закарпатській і Рівненській областях. Лікарі кажуть, епідемії чи паніки немає.

— Основна причина спалаху — невакциновані діти, — говорить Раїса Моїсеєнко, перший заступник міністра охорони здоров'я. — Ще три роки тому міністерство очікувало збільшення захворюваності на кір, бо всі інфекції мають хвилеподібні сплески. Тоді не вдалося провести масштабну імунізацію підлітків і молоді. З урахуванням цього зараз вакцинуємо багатьох дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медики попереджують про епідемію хронічної втоми

Від минулого року українці хворіють на кір ушестеро більше. На жовтень лікарі зареєстрували 193 випадки недуги. В Європі за останні сім місяців — 26 тис.

— Ми сьогодні настільки інтегровані, що занесення бувають і з їхньої території, і, навпаки, з нашої. Таке відбулося, і ми маємо підвищення рівня захворюваності, насамперед у Західній Україні.

Хвиля може поширитися й дійти до інших регіонів, а також до столиці, вважає головний київський інфекціоніст Ольга Подолюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це, щоб знали куди похоронку присилати"-меру Тернополя зробили щеплення

Кір передається через повітря під час спілкування з хворим, чхання, кашель. Супроводжується гарячкою, кон'юнктивітом, появою плям на внутрішньому боці щоки, червоними висипами на шкірі. Ускладнення провокують пневмонію, енцефаліт.

Зараз ви читаєте новину «Навчальні заклади на Західній Україні закривають на карантин через кір ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі