вівторок, 23 лютого 2010 07:24

Наталію Шухевич поховають на Личакові

 

Наталія Шухевич, рідна сестра Романа Шухевича, головнокомандувача Української повстанської армії в 1943–1950 роках, померла в неділю в лікарні російського міста Нальчик, столиці Кабардино-Балкарії. У четвер Шухевич мало виповнитися 88  років.

— Наталія хотіла оселитися у Львові, — розповідає син Романа Шухевича Юрій, 77 років. — Але мусила доглядати чоловіка. Думала, якби помер раніше неї, то переїхала б. Але склалося інакше.

Народилася в Радехові теперішньої Львівської області. Була третьою дитиною в сім"ї. 1940 року за співпрацю з Організацією українських націоналістів її засудили на 10 років каторжних робіт на Уралі і п"ять років заслання в Казахстані. Згодом термін скоротили, оскільки була неповнолітньою. У Казахстані вийшла заміж за фельдшера Муталіфа Геграєва з Кабардино-Балкарії. Після заслання оселилася в Глинянах біля Львова, але згодом виїхала на батьківщину чоловіка.

— Доки була молода, Львів відвідувала майже щороку, — каже Юрій Шухевич. — А потім скасували прямий літак Мінеральні Води—Львів, їй було важко долати таку відстань поїздом. Востаннє приїздила додому ще перед помаранчевою революцією. Мала невеличку квартиру на вулиці Галілея, біля Личаківського цвинтаря. Зустрічалася з родичами, побратимами по ОУН.

Наталію Шухевич поховають у родинному склепі на Личаківському цвинтарі.

Зараз ви читаєте новину «Наталію Шухевич поховають на Личакові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі