пʼятниця, 01 червня 2007 07:02

Насіння та пестицидів украли майже на мільйон гривень

— МАЗ знайшли на території колишнього м"ясокомбінату за містом Умань Черкаської області у неділю, — розповідає начальник міліції Бершадського району Вінницької області Василь Андрущенко.

Крадії вантажівку сховали в покинутому гаражі, вхід забили дошками. Машина була порожня й без номерів.

Вона належить керівникові сільгосппідприємства "Прогрес" із села Серединка Бершадського району Олександрові Кавуну. Викрали її 30 березня. Коли водій зайшов на склад насіння, де стояла вантажівка, машини не було.

— Побачив лише охоронця Василя із зав"язаними руками, ногами і кляпом у роті, — згадує Петро Баранчук, 52 роки. — Той розповів, що на нього напали чоловіки в масках. Сильно лупанули в лице, після чого він знепритомнів.

Злочинці зірвали замки зі складу і винесли мішки з насінням цукрового буряка, соняшника, кукурудзи. Завантажили в МАЗ і поїхали геть. Ключі від машини були в салоні. Коштував МАЗ 190 тис. грн, а викрадене насіння оцінили ще у 150 тис.

Два тижні тому шестеро чоловіків у масках напали на трьох сторожів фірми "Зернопродукт" у селі Краснопілка Гайсинського району Вінниччини. Трьох охоронців побили.

— Поламали їм ребра, щелепи повибивали, — каже директор краснопільської філії "Зернопродукту" Микола Батіжок. — Одного чоловіка в Київ повезли на операцію.

Нападники перерізали замок складу. Там стояла пригнана того ж дня з Києва фура пестицидів. Хімікатів було на 830 тис. грн. Злочинці перенесли мішки у свою машину і втекли.

Чотирьох чоловіків, причетних до грабежів у Краснопілці та Серединці, затримали в Умані минулої неділі. Правоохоронці не називають імен злочинців та шукають їхніх спільників.

Зараз ви читаєте новину «Насіння та пестицидів украли майже на мільйон гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі