четвер, 26 серпня 2010 07:14

Наречена загинула на власному весіллі

Автор: фото з сайта www.odnoklassniki.ru
  Покійна Ганна Забаштанська разом із нареченим Дмитром Шпаком. Фото з приватного архіву Ганни на інтернет-сайті ”Одноклассники.Ру”. До весілля вони зустрічалися два роки
Покійна Ганна Забаштанська разом із нареченим Дмитром Шпаком. Фото з приватного архіву Ганни на інтернет-сайті ”Одноклассники.Ру”. До весілля вони зустрічалися два роки

19 серпня у Центрі термічних уражень столичної лікарні N2 померла 26-річна Ганна Забаштанська із Чернігова. Під час святкування другого дня весілля на ній загорілася сукня.

— Свадьбу мы праздновали 7 августа в кафе "Палермо" в Чернигове. На следующий день поехали на Андреевские озера, — розповідає "ГПУ" телефоном Дмитро Шпак, чоловік покійної. — Аня спеціально для другого дня купила красиву льняну сукню. Після озер вирішили заїхати до мого хрещеного в Киїнку (село неподалік від Чернігова. — "ГПУ"). У нього ночувала частина наших гостей, які приїхали з інших міст. Було десь 23.30. Я вирішив подзвонити мамі. Сказати, що вже повертаємося, скоро будемо вдома і що все у нас добре. Відійшов з телефоном. Не бачив, що відбувалося за спиною. Раптом почув якийсь дивний звук. Обернувся і побачив вогняну кулю, яка піднімається угору. Це горіла сукня Анєчки.

У дворі на той час було із 20 людей. Гості смажили сосиски. Збризкували їх спиртом і підпалювали.

— Перше, що я викрикнув, — пантенол, — згадує Дмитро. — Але ліків не було. Аню гасили покривалом. Тоді я став кричати — "скорую". Але зрозумів, треба везти її машиною до лікарні. Аню поклав ззаду на сидіння. Вона лише повторювала: "Больно, больно". О 23.50 ми були в опіковому відділенні обласної лікарні. Волосся, на якому море лаку, прикраси, навіть білизна — все ціле. А Анєчка... Ну, як таке могло статися?

Чернігівка отримала опіки 73% поверхні шкіри. 50% з них були тяжкими. Сильно обгоріли шия, тулуб, руки й ноги. Отримала опік дихальних шляхів. Три дні лікували в опіковому відділенні Чернігівської обласної лікарні. За цей час двічі оперували, пересаджуючи шкіру. Потім Ганну перевезли реанімобілем у Київ. Там зробили ще дві операції. Причина смерті — сильний опіковий шок.

— На рідкому спирту смажать зазвичай мисливські сосиски, — говорить Олександр Івченко з управління МНС у Чернігівській області. — Обливають і підпалюють. Мабуть, спирт потрапив на сукню нареченої і вона загорілася. Не дивина, що вбрання з натуральної тканини згоріло за лічені секунди. Білизна залишилася цілою, бо прилягає до тіла — там не було повітряної подушки. А те, що вкрите лаком волосся не спалахнуло, дійсно дивно.

Ганна Забаштанська працювала в Чернігівському обласному управлінні юстиції. З Дмитром Шпаком зустрічалися два роки.

Зараз ви читаєте новину «Наречена загинула на власному весіллі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі